1. Hvad er din største succes i privat- og arbejdsliv?
Min største private succes er min familie. Den er det allervigtigste i mit liv.
Min største arbejdsmæssige succes er, at jeg sidder som borgmester for et super interessant område, hvor jeg sammen med det politiske udvalg og forvaltningen kan gøre en positiv forskel for rigtig mange københavnere.

2. Hvad er det vigtigste for dig i et job?
At jeg kan gøre en forskel, at jeg arbejder sammen med spændende og skarpe kolleger – og at jeg selv lærer noget og bliver dygtigere.

3. Hvordan er en god arbejdsdag for dig?
Det er en sjov og afvekslende dag, hvor jeg får talt med nogle interessante mennesker og når at spise frokost! Det kan f.eks. være en dag, hvor jeg er ude at møde nogle københavnere eller på besøg hos en virksomhed eller nogle af vores samarbejdspartnere.

4. Har du haft en oplevelse, som du egentlig gerne ville have været foruden, men som resulterede i noget positivt set i bagspejlet?
Nej, det tror jeg ikke. Jeg synes, at de tunge begivenheder i livet har været netop dét – altså tunge – og at det mest positive, der er at sige om dem, er, at man med tiden ER kommet videre og HAR rejst sig igen.

5. Hvem er en hverdagens helt for dig, som fortjener credit og/eller er en person, som har betydet meget for din karriere, som du gerne vil takke?
Mine forældre. De har altid været der for mig – og er det fortsat. De har sat nogle høje og gode standarder for, hvad man skal stræbe efter, og hvordan man skal opføre sig – og jeg ville ikke være dér, hvor jeg er i livet, privat og professionelt, hvis det ikke var for dem.

6. Hvad er dit yndlingscitat eller det bedste råd du har fået?

Per aspera, ad astra – ”ad vanskelige veje til stjernerne”

Det minder mig om, at jeg skal huske at gøre mig umage, at man ikke får noget forærende, og at det – selv når det ser sværest ud – gælder om at kæmpe videre.

7. Hvad kan vi gøre for at forbedre vores arbejdsmarked?
Vi skal turde stille krav til vores ledige – især de stærke, der har uddannelse og helbred i orden. Og så skal vi tage udgangspunkt i de ting, vi ved, der virker, altså jobrettede samtaler, virksomhedsplaceringer og målrettet opkvalificering. Endelig skal vi have mod til at lukke de indsatser og projekter, der ikke giver effekt – også selvom der er leverandører og organisationer, for hvem de pågældende ting er hjerteblod.

8. Hvad elsker du ved Danmark og/eller danskere?
Jeg er stolt af at være dansker – og synes, at det er et kæmpe privilegium ind imellem at få lov til at repræsentere Danmark og København i udlandet.
Jeg værdsætter i den grad vores demokrati, vores trygge samfund, vores humor – og vores årstider.

9. Har du ”mig tid”? Hvad gør du for dig selv for at oplade, slappe af og hvornår er du lykkeligst?
Ja, jeg har ”mig tid”, når jeg løber, læser og går i teatret. Især mine løbeture, hvor jeg får frisk luft, og hvor problemer og udfordringer undervejs falder på plads, er uundværlige. Jeg løber 2-3 gange om ugen – længst om sommeren, hvor jeg deltager i forskellige løb, kulminerende med Copenhagen Half Marathon.

10. Hvad vil du gerne huskes for?

At jeg var en kompetent, konstruktiv og ordentlig borgmester for beskæftigelse og integration – der på en række afgørende områder forbedrede forholdene for borgere og virksomheder i København, og dermed gjorde sit til at skabe en endnu bedre by.

Facebook
LinkedIn

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk