Lavere sygefravær

– hvordan?

Tilgangene i danske virksomheder til medarbejdere sygdom er meget forskellige. Sygefraværet sætter nye rekorder med voksende repræsentation af belastningsreaktioner (stress angst og depression) og lidelser, lægerne har svært ved at forklare og vejlede nærmere om.

Hvad kan virksomhederne konkret gøre for vende udviklingen i sygefraværet? Hvornår er viden om de forskellige lidelser vigtige for at undgå udstødning af medarbejderen?
Konferencen giver først ud fra konkrete erfaringer med nye metoder nogle bud på, hvordan virksomheder generelt kan forebygge sygefravær gennem nye forståelser og nye metoder. Der sættes derefter ved to ekspertoplæg fokus på, hvordan man bedre kan forstå og støtte medarbejdere, der lider af hhv. angst og funktionelle lidelser.

"Foruden oplæg var der rig mulighed for dialog mellem deltagere og oplægs holdere. Et af de punkter jeg syntes var utroligt spændende i debatten, var den problemstilling vi som virksomheder står med i forhold til håndtering af sygemeldte medarbejdere, som måske ikke selv er klar over, hvilken en lidelse de har." - Gregers Bisgaard, Distriktchef SIMI A/S