UNDGIK LANGTIDSSYGEMELDING MED SUNDHEDSMENTOR

I foråret 2020 blev Trine fra Furesø ramt af stress for anden gang. Et forløb med ComeBacks sundhedsmentor fik vendt underskud til overskud, så en længere stresssygemelding blev undgået.

Med en hurtig indsats fra vores Sundhedsmentor undgik Trine, der arbejder i social- og sundhedssektoren en langtidssygemelding, da stressen bankede på døren for anden gang. Hjælpen kom fra Furesø Kommunes jobcenter, der tilbyder gratis stresscoaching i samarbejde med Come-Back og vores sundhedsmentorer. Et tilbud, der sigter mod at skabe øget trivsel og forhindre sygemeldinger, og med sundhedsmentorens hjælp nåede Trine at tackle stressen, inden det gik helt galt.

Ro og boost til at komme gennem hverdagen

Vores sundhedsmentor tilrettelagde et fleksibelt forløb, der tog afsæt i Trines præmisser og når det passede hende. Trine og mentoren havde telefoniske samtaler en gang om ugen, og derudover kunne hun kontakte mentoren alle ugens øvrige dage, hvis hun fandt det nødvendigt.

 

Hvis jeg havde haft mulighed for det, så havde jeg talt med sundhedsmentoren hver dag, for jeg fik noget godt ud af alle vores samtaler. Det var bare rart, at der var en, der lyttede til mig, uden fordomme og forbehold. Jeg kunne virkelig åbne op. Hver gang jeg havde talt med hende, følte jeg en helt anden ro, men også et boost, der gjorde det nemmere at komme igennem hverdagen. Det var helt fantastisk at opleve. Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort, hvis jeg ikke havde fået hjælpen på det tidspunkt.

Fra underskud til overskud

Vores sundhedsmentor udstyrede Trine med værktøjer til at håndtere stressen. Hun fik værktøjer til at flytte fokus i stressede situationer og tips til at håndtere arbejdsopgaverne. Derudover lærte hun at give sig selv lov til at holde små pauser i løbet af dagen. Med værktøjerne og de gode råd var Trine i stand til at styre uden om en stresssygemelding, og få vendt underskud til overskud.

 

Jeg tager det her forløb med mig resten af livet. I stedet for at skubbe stressen væk har jeg lært at acceptere, at det er en del af mig. Jeg har lært at leve med det og tackle de situationer, hvor den blusser op igen. Jeg er virkelig taknemmelig for, at Sundhedsmentoren var der, da jeg havde allermest brug for det. Hun vidste lige præcis, hvornår hun skulle sige noget, hvad hun skulle sige, og hvornår hun bare skulle lytte.

Trine, Furesø