Charlotte har fået livet tilbage…

I oktober 2018 blev Charlotte fra Greve ramt af stress på hendes kontorjob. Det var resultatet af alt for mange år, hvor jobbet havde fyldt for meget, og forskellige forhold på arbejdspladsen pludselig gjorde det svært at navigere. Resultatet var en øjeblikkelig sygemelding og en Charlotte, der ikke anede, hvad hun skulle gøre.

HR- afdelingen på arbejdspladsen havde heldigvis kontakt til Come-Back, så sygemeldingen udløste med det samme et tilbud til Charlotte om at komme i et sundhedsmentorforløb hos Come-Back. Charlottes tilgang var klar ”Jeg har jo alt at vinde og ikke noget at tabe”, og med den indstilling fik hun kontakt med Come-Backs sundhedsmentor.

Forløb på Charlottes præmisser

Sundhedsmentoren var der for Charlotte. Aldeles på Charlottes præmisser og efter Charlottes behov. I starten var der tale om ugentlige samtaler kombineret med, at sundhedsmentoren altid stod til rådighed per telefon. Ofte var der blot tale om en gåtur. Stille og roligt gav sundhedsmentoren Charlotte redskaber, der kunne bruges. Uden at presse på. For mange gange var det også bare rart at have en udenforstående at snakke med.

Bare det at der var en udenforstående som ikke kom med gode råd som, ”du kunne også godt” og ”hvis nu du tog dig sammen”. Jeg blev lyttet til uden at blive belært. Det var befriende

Charlotte, Greve

Arbejdspladsen var med

Under hele forløbet blev arbejdspladsen løbende inddraget. Og i takt med at samtalerne med sundhedsmentoren gik fra ugentlig til månedlig blev arbejdspladsen inddraget mere og mere. Der skulle også ske forandringer på arbejdspladsen, hvis ikke Charlotte skulle ryge tilbage i de gamle vaner, når hun startede igen.

Tilbage til livet

Efter otte måneder var Charlotte klar til at vende tilbage til arbejdspladsen igen. Men det var hverken den samme Charlotte eller den samme arbejdsplads. Fysisk var det helt det samme, men arbejdspladsen havde lært at indrette sig anderledes, og Charlotte havde både fået nogen nye værktøjer til at håndtere arbejdslivet og havde ændret sig som person.

Jeg er blevet et nyt menneske. Det lyder voldsomt, men det er sådan, jeg føler mig. I dag ved jeg, at jeg skal huske at leve. Jeg skal ikke gå op i arbejde hele tiden, men huske at lade op. Det havde jeg glemt. Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at jeg i dag er glad for, at jeg gik ned med stress. For det har gjort, at jeg er kommet ud på den anden side som et helt andet menneske. Så jeg kan simpelthen ikke udtrykke min tilfredshed med Come-Backs mentorforløb godt nok. Det har været en helt fantastisk oplevelse.

Charlotte, Greve