Furesø Kommune vil stressen til livs

PRESSEMEDDELELSE
Af Tasia Spangsberg

Furesø Kommune vil stressen til livs
Med et nyt tiltag, tilbyder kommunen gratis stress-coaching til alle borgere og medarbejdere i kommunens virksomheder.

Stress og stresslidelser er nærmest blevet en folkesygdom i Danmark. Men i Furesø Kommune bliver der taget fat om problemets rod. Her har man på egen krop oplevet, at rigtig mange stress-sygemeldinger kan forhindres, hvis der arbejdes med dem tidligt nok. De erfaringer kommer nu borgere og virksomheder i kommunen til gode.

 

Gratis coaching til alle

Sammen med den private aktør, Come-back Aps, har Furesø Kommune gennem det sidste år tilbudt individuel coaching til kommunens ansatte. Hvis en medarbejder har oplevet tegn på stress, har vedkommende haft mulighed for at kontakte en af Come-backs coaches for en fortrolig og uforpligtende samtale. Helt gratis. Og det har givet gode resultater.

”Den tidlige indsats mod stress hos kommunens ansatte, har sænket sygefraværet i de berørte afdelinger mærkbart” siger Flemming Sommer, Centerchef i Furesø Kommune. Det bakkes op af Mette Marie Winther, Personalechef i Furesø Kommune. ”Medarbejderne er tilfredse, og det ser ud til at virke efter hensigten”.

Faktisk har resultaterne været så gode, at kommunen nu udvider tilbuddet om gratis coaching til den bredest tænkelige målgruppe: Nemlig alle som enten bor i kommunen eller har deres arbejdsplads i Furesø. ”Vi tror så meget på, at forebyggende indsatser er vejen frem i kampen mod stress, at vi også stiller servicen til rådighed for øvrige borgere og virksomheder, vederlagsfrit” siger Flemming Sommer.

Også hos Come-back er der stor begejstring for det nye tiltag. ”Det her er et helt enestående tilbud, du ikke finder andre steder i landet” udtaler Mette Stryhn, Administrerende Direktør hos Come-back. Hun fortsætter ”det samme kan siges om det tætte og gode samarbejde, vi har haft med Kommunens HR og Furesø Jobcenter i den her proces. Det mener jeg faktisk godt, at vi kan være stolte af”

 

En service til virksomhederne

At udenbys borgere, der har deres arbejdsplads i Furesø, også inviteres, skal opfattes som en service overfor de lokale virksomheder: Mindre sygefravær betyder færre udgifter for virksomheden. Samtidig skal den gratis service også ses som en udstrakt hånd fra kommunen. ”Vi vil gerne arbejde hen imod et endnu tættere samarbejde mellem de lokale virksomheder og Furesø Jobcenter og vi håber på at tiltag som det her, kan være med til at skabe en tættere relation” siger Centerchef Flemming Sommer.

 

Trivsel på arbejdspladsen er guld værd
Tilbuddet om coaching kan også give øget trivsel hos medarbejderne. ”Forbavsende mange mennesker med stresslidelser kan hurtigt genfinde deres arbejdsglæde og trivsel, hvis de møder en erfaren coach” udtaler Torsten Balslev, der er ledende coach på fastholdelsesindsatsen i Furesø. Vi tilbyder dem en række simple værktøjer, så de bedre kan forstå og håndtere det, der belaster dem.”

Og øget trivsel er i sig selv en gevinst. ”Hos Come-back har vi mere end 10 års erfaring med at nedbringe sygefraværet og skabe større trivsel i både private og offentlige virksomheder.” Siger Torsten Balslev. ”Vores erfaring siger helt klart, at de bedste medarbejdere, er medarbejdere der trives. Trivsel er ganske enkelt et nøgleord, når man arbejder med at nedbringe en virksomheds sygefravær”

 

Hjælpen er kun et telefonopkald væk

Er du borger i Furesø Kommune eller ansat i en virksomhed med hjemsted i kommunen? Og oplever du tegn på begyndende stress? Så kan du henvende dig direkte til jobcentrets coaches Torsten Balslev og Sara Spangsberg. De kan nås på telefon 22 35 10 06 eller via mail til toba@furesoe.dk eller sasp@furesoe.dk

De vil tilbyde dig en individuel, fortrolig coachingsamtale over telefonen. Her kan I drøfte lige præcis det, der tynger dig og du kan få råd og vejledning, der kan hjælpe dig videre. Det er helt gratis.

no replies

Leave your comment

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *